Minyak Pati Luban Sacra Oman

Minyak pati untuk jiwa tenang,
Otak dan saraf sihat.

MINYAK PATI essential oil Frankincense LUBAN OMAN

Minyak Pati Luban Sacra
J's Frankincense and Myrrh

13 KEBAIKAN MINYAK PATI LUBAN

Luban yang bertindak sebagai anti-keradangan, meningkatkan serotonin otak dan anti-depression menjadikan ia sebagai bahan terbaik untuk tingkat keupayaan otak.

Ia memberi kesan positif segera  kepada mood anak. Anak jadi tenang tidak meragam selepas disapu di belakang tengkuk.

Kerana Minyak Pati Luban Sacra mengandungi Sesquiterpene. Yang membantu mengaktifkan sistem limbik otak anak. Sistem limbik bertanggungjawab mengawal emosi dan perasaan.

Luban boleh kurangkan keradangan dan aktiviti dalam otak yang boleh mencetuskan sawan.

Dengan cara menhidu bau luban atau menyapu pada belakang tengkuk boleh kurangkan stress dan rasa jiwa tidak tenang. 

Menurut Dr David Stewart, luban yang mengandungi Phenol, Monoterpene dan Sesquiterpene membantu tubuh tingkatkan imun badan.

Luban sejak dahulu lagi digunakan sebagai anti-keradangan. Dan ia tidak mengandungi sebarang steroid. Kerana itu Minyak Pati Luban Sacra sangat bagus untuk mengurangkan sakit sendi.

Sesak nafas disebabkan jangkitan kuman dan alahan lalu menyebabkan keradangan pada saluran pernafasan boleh dikurangkan dengan menyapu pada dada.

Seperti selsema, kahak dan lendir resdung. Selain dari menyapunya pada  dada, tekak dan hidung. Boleh dititiskan pada air panas, lalu di sedut wap air panas tadi. (rujuk pada Cara Menggunaan Minyak Pati Luban

Minyak Pati Luban dari proses hydrodistil mengandungi Asid Boswelik yang bertindak sebagai anti-kanser. ( Saya lebih sarankan guna getah Luban Sacra asli kerana kandungan asid boswellik pada luban sacra asli lebih tinggi berbanding Minyak Pati Luban Sacra)

Minyak Luban juga digunakan oleh bangsawan Arab dahulu kala sebagai kosmetik. 

Minyak Luban boleh disapu pada luka untuk membunuh kuman dan mempercepatkan proses luka untuk sembuh

APA ITU MINYAK PATI LUBAN?

Apa Itu Luban?

Luban adalah sejenis getah dari pokok Boswellia yang tumbuh di kawasan gurun seperti OMAN, Somalia, Sudan, India dan lain-lain.

Luban digunakan sejak zaman mesopotamia lagi sebagai aromaterapi, perubatan dan kecantikan.

Luban Sacra daripada Oman mengandungi Alpha pinene, Sesquiterpene, monoterpene dan asid boswelik.

Luban Green Hojari

Kenapa Minyak Pati Luban Sacra J's Frankincense And Myrrh Begitu Istimewa?

🌞Dihasilkan dengan kaedah hydrodistil.

🌞Hanya dengan kaedah ini dapat pindahkan asid boswelik ke minyak pati

🌞Mengunakan gred luban berkualiti iaitu Luban Sacra Gred Green Hojari.

🌞 Di distil sendiri oleh penuai luban green hojari di Salalah.

🌞 Disimpan dalam botol gelap, untuk elak dari minyak terdedah cahaya matahari.

🌞 Tinggi Alpha Pinene yang baik untuk saraf otak.

KLIK SINI UNTUK TAHU CARA PENGGUNAAN FRANKINCENSE ESSENTIAL OIL

APA KATA PENGGUNA MINYAK PATI LUBAN?

CARA MENDAPATKAN MINYAK PATI LUBAN SACRA J'S FRANKINCENSE

HARGA MINYAK PATI LUBAN SACRA J'S FRANKINCENSE AND MYRRH

RM180

ATAU

Enjoy this blog? Please spread the word :)